Weekendul acesta o echipă de voluntari InfoEducație s-a strâns la București și a lucrat la migrarea forumului vechi, dezvoltarea website-ului nou și repararea câtorva buguri pe website-ul vechi.

Numele meu este Alex Palcuie și sunt student la Facultatea de Matematică și Informatică și fost inginer la Hootsuite. Robert Dolca e student la Facultatea de Automatică și Calculatoare și inginer la Intel. Vlad Temian a venit tocmai de la Timișoara, unde e student la Facultatea de Matematică și Informatică și inginer la Presslabs. Din San Francisco, Bogdan Gâza, inginer la Twitter a supravegheat că nu stăm doar de povești și ne concentrăm pe lucrurile care trebuie care contează cu adevărat. Toți am fost în juriul InfoEducație la secțiunea web.

Vlad a venit cu prietena lui, Doinița Spuză, care ne-a bătut la cap să mai dorm din când în când și ne-a gătit extraordinar.

poză cu spaghetele

Bogdan lucrase dinainte la API-ul nou scris în Rails. Sarcini rezolvate:

  • am stabilit toate modelele și atributele lor
  • am integrat Devise pentru managementul userilor
  • am integrat RailsAdmin ca să putem administra datele din aplicație mai ușor
  • am curățat view-urile ca să servim doar formatul JSON
  • scriem teste de unit ca să păstrăm codul ușor de întreținut, avem testele rulate automat pe TravisCI și când apeși butonul de lansare API-ul se updatează automat pe Heroku

Pentru interfața web, ne-am hotărât să scriem o aplicație de Javascript care va consuma API-ul. Băieții au avut încredere în mine să aleg tehnologiile, iar apoi am primit titulatura de Chief Hipster Officer pentru că ele sunt destul de noi.

#ES6 #Javascript #React #Webpack #Rails pentru Infoeducatie

Posted by Alex Palcuie on Friday, April 3, 2015

Ce am făcut:

  • am decis să folosim React, o bibliotecă super faină de la Facebook
  • le-am ținut băieților un tutorial ca să mai scădem din bus factorul pe partea de frontend
  • scriem cod ES6, cea mai modernă versiune a limbajului Javascript
  • am experimentat cu câteva biblioteci pentru formulare și Bootstrap
  • momentan funcționează doar autentificarea, dar având o bază solidă putem mai ușor să dezvoltăm de la distanță

Am migrat și toate proiectele de pe forumul vechi pe cel nou și toți utilizatorii. În curând vom termina de migrat și toate discuțiile interesante de acolo, pentru a nu se pierde din istorie.

Au fost reparate link-urile de la proiectele din anii trecuți și am actualizat rezultatele din anii trecuți să fie în același format.

În final, am comandat o pizza delicioasă și am recuperat câteva ore de somn. Dacă vrei să discuți cu noi și să contribui, poți intra pe canalul nostru de Slack.

pizza